1. persichini's Avatar
    For what ever reason Brother in Arms will not start when winterboard is running. either switching to safemode or turning off all your theme seems to be the only fix. any other ideas or can we get a winterboard update?

    EDIT:

    So i tried less themes and it seems to work... changing the sounds on the iphone seems to be the issues? does it take more resources to change sounds then icons?
    Last edited by persichini; 2008-12-02 at 04:06 PM.
    1st gen iPhone custom pwn’d
    www.martinisgifts.com
    *************************************
    IMob friend code 129-015-829
    Mafia Live code 223-902-644
    2008-12-02 04:02 PM
  2. lgreenberg's Avatar
    I only have one theme installed and it won't run for me.

    How do u force switch to safe mode?

    ETA - I turned off everything in WINTERBOARD and it still won't run.
    Last edited by lgreenberg; 2008-12-02 at 05:39 PM.
    2008-12-02 05:34 PM
  3. Chefanim's Avatar
    I dont think its winterboard causing the problem. I have turned off all of my themes, and restarted the phone, and it still wont load. According to the reviews on the app store, this is happening to a lot of people.

    Edit: I was able to run it in safe mode.

    You can force safe mode with SBSettings
    Last edited by Chefanim; 2008-12-02 at 05:46 PM.
    So long, and thanks for all the fish
    2008-12-02 05:41 PM
  4. jsharpe's Avatar
    Yeah I was also able to run it fine in safe mode, but not in the regular mode. It is not because of winterboard though, we just have to wait for an update which I'm sure they'll do sooner rather than later because of all the negative reviews they're getting.
    2008-12-02 08:23 PM
  5. lgreenberg's Avatar

    You can force safe mode with SBSettings

    Where? I must be missing it somehow.

    ETA - I found it thanks.
    2008-12-02 08:26 PM
  6. persichini's Avatar
    well i think the problem might be the fact that were running jailbroken phones. this game has really good graphics for an iphone game i'm guessing it needs every last bit of the system resouces to run. so will all of our background stuff running it probably doesn't have enough juice. which is why it works in safe mode. don't know if they'll be able to change that for us jailbroken users... or even want to.
    1st gen iPhone custom pwn’d
    www.martinisgifts.com
    *************************************
    IMob friend code 129-015-829
    Mafia Live code 223-902-644
    2008-12-02 08:51 PM
  7. Chefanim's Avatar
    well i think the problem might be the fact that were running jailbroken phones. this game has really good graphics for an iphone game i'm guessing it needs every last bit of the system resouces to run. so will all of our background stuff running it probably doesn't have enough juice. which is why it works in safe mode. don't know if they'll be able to change that for us jailbroken users... or even want to.
    I doubt that is the issue, as it seems many people are having this problem ( from the reviews on the app store )

    The ones that are saying they are only getting a black screen do not have a springboard wallpaper, so I think its safe to assume that some of them are not jailbroken.
    So long, and thanks for all the fish
    2008-12-02 09:06 PM
  8. lgreenberg's Avatar
    I hope we see a fix soon - but I'm not confident.

    I posted something about it on their forums and they didn't even seem to be aware that an issue existed.

    Brothers In Arms - iPhone, not working
    2008-12-02 09:09 PM
  9. PStuLovesCrackk's Avatar
    WTF i just kept exiting back to the menu and restarting the game and it worked!!!!! try it!!!!!!!!!!!! jailbroken 1st gen 8gb iphone

    EDIT: tried again and it seems i hit a one and a million chance, it took over 2 min to work again............pooo!

    EDIT 2: i did kept restarting like i said and now it works flawlessly, except it does go to the black screen for a couple secs and goes straight into the trailer1 so good luck!
    Last edited by PStuLovesCrackk; 2008-12-03 at 04:48 AM.
    2008-12-03 04:41 AM
  10. cpjr's Avatar
    Yeah Ive tried everything and safe mode is the only way I can get it running.

    Stinks cause this game seems purdy shweeet.
    2008-12-03 04:47 AM
  11. x999x's Avatar
    Just keeps crashing, finally got it to boot up by being persistent. I smell an eventual update to BIA or WB.
    2008-12-03 06:57 AM
  12. jaysmi29's Avatar
    WTF i just kept exiting back to the menu and restarting the game and it worked!!!!! try it!!!!!!!!!!!! jailbroken 1st gen 8gb iphone

    EDIT: tried again and it seems i hit a one and a million chance, it took over 2 min to work again............pooo!

    EDIT 2: i did kept restarting like i said and now it works flawlessly, except it does go to the black screen for a couple secs and goes straight into the trailer1 so good luck!
    i did it your way and got it to work, seems to work everytime now
    2008-12-03 09:42 AM
  13. huey85's Avatar
    I got it running with all my winterboard elements running.. just had to reinstall and restart. Takes about 5-10 seconds to get the game started up properly.
    2008-12-03 10:08 AM
  14. x999x's Avatar
    Game runs every time actually, I have WB running with tons of features enabled. Whats happening is the "Gameloft" screen does or doesn't show up. If it doesn't show up, let the game sit there for 12 seconds, you'll progress to the Gearbox screen and then the title screen.

    LOL!

    Yeah, I guess we're all a little over anxious to get into the game I reckon.
    2008-12-03 10:35 AM
  15. 8715000's Avatar
    have anybody try isports yet winterboard and mobile substrate also caused this app to crashes
    2008-12-03 10:59 AM
  16. lgreenberg's Avatar
    I received this message from Game Loft.

    "Hi

    We're sorry to learn of your difficulties.
    We are aware of the issue and we are working side by side with Apple developers to solve the situation as soon as possible.

    For some users, we recommend to reinstall the application, and if that doesn't work, restore your device's firmware and install the application again. That should fix the issue for most customers.

    If that didn't fix the issue, you can wait for our next update will coming soon in next week.

    Thanks a lot and sorry again for the inconvenience."
    2008-12-03 12:35 PM
  17. hustle's Avatar
    ha reinstall my firmware lol hell noooooooo

    yeah friggin right, how about you guys fix your ish lol. im glad i didnt par for it. good work on the game though
    2008-12-03 12:55 PM
  18. lgreenberg's Avatar
    Yeah I couldn't help but laugh when I read that too.

    Yeah, I'll do a restore so I can install one game.
    2008-12-03 12:57 PM
  19. hustle's Avatar
    ok guys check it.

    if you have sb settings run safe mode run the game. play the stage just get killed. then hit home. you will still be in safe mode, then reboot. you will be out of safe mode. run the game you will see the black screen but with the background light. it will come on in 10 seconds.

    cheerios mate lol. **** is nice wow
    2008-12-03 01:15 PM
  20. lgreenberg's Avatar
    I started the game again this morning just for giggles and wouldn't you know it, it worked.

    I did see the blank screen for 10-15 seconds then the video (couldn't exit the video) but once it was over I was able to play the game.

    I'll test again later.

    I wonder if we're just not being patient enough for it to load?
    2008-12-03 01:58 PM
43 123
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD