User Tag List

  1. btowne's Avatar
    Whenever I activate an installed Cydia theme in Winterboard, my status bar will disapear in the home screen, but it is present whenever I open up an app.
    It's not just one theme that is doing this, but every one I download does the same thing.
    What is wrong with my device (U&J 2G on 3.0) and how can I fix it?
    2009-08-22 12:47 AM
  2. remz08's Avatar
    Do you have your status bar set to BlackOpaque or have blackstatus bar active in winterboard?
    2009-08-22 01:59 AM
  3. Simtech's Avatar
    There are a couple threads on this already... a quick search would reveal the answer.
    2009-08-22 02:31 AM
  4. btowne's Avatar
    Do you have your status bar set to BlackOpaque or have blackstatus bar active in winterboard?
    i dont have anything active in winterboard nor have i touched the files
    2009-08-22 05:33 AM
  5. remz08's Avatar
    well, i know that if you use the stock homepage status bar, it goes away sometimes. but im out of ideas if you said that you don't have any themes installed
    2009-08-22 06:04 AM
  6. StealthBravo's Avatar
    Edit your theme's info.plist
    2009-08-22 06:13 AM
  7. SVD85's Avatar
    Edit your theme's info.plist
    StealthBravo is correct... Just to expand on his post, there are two lines in the info.plist located in your theme's folder that have to do with the status bar. Delete both of them then reactivate the theme and it should work. Also deactivate solid status bar in winterboard.
    2009-08-22 06:50 AM
  8. StealthBravo's Avatar
    ^ +1

    Haha, I guess my post was pretty vague
    2009-08-22 06:54 AM
  9. Bo Troxell's Avatar
    ^ OK I will be indeed impressed if that works, although more info on what he had installed would be cool. Anxiously waiting to see if it works. Not trying to be Nancy negative.

    side bet?
    smaller sig.png
    2009-08-22 07:02 AM
  10. StealthBravo's Avatar
    ^ lol. You want to bet?
    2009-08-22 07:07 AM
  11. Bo Troxell's Avatar
    yup, what ya got?
    smaller sig.png
    2009-08-22 07:09 AM
  12. SVD85's Avatar
    ^^lol

    I'll place a bet ... i had the same problem though and what i explained above has worked for me and many others. It is weird though now after i reread the fourth post he says he has nothing activated in winterboard.
    2009-08-22 07:11 AM
  13. StealthBravo's Avatar
    Time to put up the cadi
    2009-08-22 07:11 AM
  14. Bo Troxell's Avatar
    if what the OP is saying is true, this problem is happening with every theme he tries to use so just for that reason I would say if can not be the .plist file in that theme he is using now. Not activated in winterboard? sounds weird. if was only one theme doing this that that would be one of the first things I would look at.
    So if I'm wrong what's the bet buddy?
    smaller sig.png
    2009-08-22 07:13 AM
  15. StealthBravo's Avatar
    Alot of themes people are using are from 2.x days. Alot of those old plists cause this problem.
    2009-08-22 07:16 AM
  16. SVD85's Avatar
    if what the OP is saying is true, this problem is happening with every theme he tries to use so just for that reason I would say if can not be the .plist file in that theme he is using now.
    sorry but i would argue that this would be happening with every theme he does use, at least every theme the info.plist is not edited for 3.0. I fixed some of my friends phones with the same issue and each theme i came across had the same lines in the .plist

    Edit: haha, exactly what StealthBravo was getting at. Almost beat him to his post but i guess i wrote a lot more.
    2009-08-22 07:19 AM
  17. StealthBravo's Avatar
    Yep
    2009-08-22 07:20 AM
  18. Bo Troxell's Avatar
    as stated I will truly be impressed if this cures it, wish I had more info to try to duplicate the problem. has me very curious.
    you and I both know that you stealthy have so much more knowledge than me. crap, you've helped me out of a ton of problems.
    but I also tear the crap out of themes and .plist files, widgets and have used a bunch of old theme too so I really just got to know the answer.

    it's just a problem that I have never ran into. so with that being said, what's the bet buddy?
    Last edited by Bo Troxell; 2009-08-22 at 07:25 AM. Reason: Automerged Doublepost
    smaller sig.png
    2009-08-22 07:25 AM
  19. StealthBravo's Avatar
    I think the loser has to rock the other person's sig for a week
    2009-08-22 07:26 AM
  20. Bo Troxell's Avatar
    OMG great idea as you have no signature, lolz it's a win win.
    smaller sig.png
    2009-08-22 07:27 AM
39 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD