1. tonyvr4's Avatar
    Is there a jailbreak available yet for the iPhone 3G running iOS 4.2?

    I heard greenpois0n was out but it would not detect my phone being in DFU mode. When I checked with iTunes it did detect the phone in DFU mode.

    Any help is greatly appreciated. Thanks
    2010-10-17 11:14 PM
  2. dellandc's Avatar
    greenpois0n is only for the A4 chip devices.
    2010-10-17 11:15 PM
  3. tonyvr4's Avatar
    I apologize. I have iOS 4.1

    Is there a jailbreak for this phone?
    2010-10-17 11:39 PM
  4. z6joker9's Avatar
    I believe redsn0w works on the 3G. Might be a beta version that supports 4.1, can't remember. Limera1n and greenposion will not work for 3G regardless of firmware version because they use an exploit specific to the A4 in newer devices
    2010-10-18 12:30 AM
  5. tonyvr4's Avatar
    I downloaded and am attempting to jailbreak with redsn0w 0.9.6b1 on windows. It starts the process and displays "uploading ramdisk" and the phone shows "downloading jailbreak data"

    But it get's to 2 bars on the progress indicator and never finishes

    Any ideas?
    2010-10-18 12:57 AM
  6. i.Annie's Avatar
    You're sure it's on 4.1? The exact same thing happened to me, I tried Redsn0w to jb 3.1.3 but I actually was on 4.0.1 (didn't downgrade properly the first time). I restored properly to 3.1.3 then did Redsn0w again and it worked.

    Double check that you're actually on 4.1.
    2010-10-18 01:36 AM
  7. tonyvr4's Avatar
    I just found the problem during an extended search on google. My phone is definitely on 4.1

    I am not sure why the issue occurred but I have Windows 7 64-Bit and to get it to work I had to run run Redsn0w in compatibility mode for XP SP2.

    It only took a minute or two to actually do the download and it worked!
    2010-10-18 01:43 AM
  8. i.Annie's Avatar
    Ah, would've helped if I couldve seen what machine you're running on lol. Yes, that is indeed a common problem with Windows 7. Especially the 64-bit. XP and Vista usually do fine. Glad you got it worked out.
    2010-10-18 01:51 AM
  9. tonyvr4's Avatar
    Thanks for the help and I apologize for not mentioning that before

    Any other suggestions, tips, etc. for the current configuration?
    2010-10-18 02:31 AM
  10. i.Annie's Avatar
    ? Well if you got it up and running, there's no other problems right? Lol
    2010-10-18 02:33 AM
  11. tonyvr4's Avatar
    I was referring to any general issues or concearns
    Thanks again for the help
    2010-10-18 02:48 AM
  12. i.Annie's Avatar
    Mm no if the phone is fine then it's all good. If you do run into any additional issues, feel free to ask
    2010-10-18 02:58 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD