1. yossarianno9's Avatar
    I've changed all of my icons through a Winterboard theme, except the webpages I have bookmarked on the home screen won't change, even though icons in the theme folder have exactly the same name. Can someone please tell me how to change them?
    2010-05-13 11:45 PM
  2. apummell's Avatar
    Can't be done at present, but it's being worked on I believe.
    2010-05-14 12:49 AM
  3. yossarianno9's Avatar
    Glad it's not just me!

    Thanks for the response.
    2010-05-14 01:10 AM
  4. rydah805's Avatar
    could be done... i actually just started naking a tut. on how to do it. i discovered it yesterday. brb soon with my video.
    2010-05-14 02:08 AM
  5. x999x's Avatar
    You can just manually replace the icon inside the webclip's folder. I've put my own transparent pixel in my webclip to use as a blank icon/space holder. Works fine.
    2010-05-14 06:59 PM
  6. yossarianno9's Avatar
    Replacing them directly in webclips worked perfectly - thanks so much!

    Uh, oops - I take the above post back. It worked perfectly until I actually clicked on the webclips. When I closed back out of the browser, the sites had replaced my icon with their original icon. (Specifically, the sites I'm using are Goodreads and Facebook). I went back into the webclips via SSH, and sure enough, my icon is gone, and the old one is in the folder again.

    Ideas? Thoughts?
    Last edited by yossarianno9; 2010-05-15 at 07:23 AM. Reason: Automerged Doublepost
    2010-05-15 07:23 AM
  7. x999x's Avatar
    Inside of the webclip folder is an info.plist file. Download it and edit it with notepad or text edit. There should be a string in there that is a link to the icon that just replaced itself. If you delete that entry, safari wont update the icon the next time you use the webclip.

    This is how I make my blank icon spacers, they're just modified webclips. I also delete the web URL string though.
    2010-05-15 09:12 AM
  8. yossarianno9's Avatar
    Unfortunately, that didn't work either. I deleted the string with the png link, but when I opened the webclip, the site actually replaced the string/link.
    2010-05-16 08:39 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD