1. craigya's Avatar
    Hi, I've got a 3gs with 4.2.1. The case on the phone is slightly damaged and there is a slight gap at the top of the phone. The phone works fine however when i squeeze the phone near the top it shuts itself off and when i let go it reboots. I think this might be some sort of battery connector problem? has anyone heard of something similar or know what the problem might be?
    I'm guessing it must be some sort of loose connection somewhere and am just guessing it must be the power as the phone turns off as if lost power?

    thanks

    Craig
    2011-01-06 06:28 PM
  2. dq13's Avatar
    is it open by the power button on top? maybe when you press it, it pushes the power button underneath and that is why it goes off?
    2011-01-06 06:58 PM
  3. Cowboy's Avatar
    Yeah i am guessing the bezel is pushing down on the switch a bit
    2011-01-06 07:26 PM
  4. craigya's Avatar
    Thanks for the quick replys.

    Yes it is open at the top. the only reason I don't think it's the power button is because when it switches off the screen turns white and then fades as if the power has suddenly been taken away and doesn't go through the usual shutting down procedure.
    Could it be the power button even though it doesn't shut down the same as if you press the button?

    thanks

    craig
    2011-01-06 07:34 PM
  5. dq13's Avatar
    not sure of the history of the phone, but if it has been open, I would make sure to re-open it and check that all the screws that hold the motherboard are there, and all the parts are in the right place. could be that something pushes the motherboard up and it lifts from the bottom, where the battery makes contact...
    2011-01-06 08:15 PM
  6. craigya's Avatar
    Hi thanks, yes that was my thought as well! Will be dismantling it tonight to see what i find!

    Cheers

    C
    2011-01-06 08:51 PM
  7. Cowboy's Avatar
    Let us no could be a simple
    Fix
    Post pics if you have a problem
    2011-01-06 09:00 PM
  8. craigya's Avatar
    Ok, phone had a little rattle before taking apart. Once apart i found a random loose screw inside. Took it apart down to battery level, couldn't for love nor money find where this screw came from!!
    Reseated all contacts and all screws!
    So far so good phone hasn't done any weird turning off! Am hoping that the screw was shorting something?
    Will see how it goes and report back!

    Cheers guys
    2011-01-06 09:51 PM
  9. Cowboy's Avatar
    it may have also been hitting part of the power switch causing it to turn off. Hope everything works out and it its fixed tho bud.
    2011-01-06 09:52 PM
  10. dq13's Avatar
    did you check the screw is not from the vibrate motor? that tends to rattle when is missing a screw... quick troubleshoot, if you put it on vibrate it will sound weird (since the thing is lose) it is supposed to have 2 screws holding it if I'm not mistaken
    2011-01-06 10:28 PM
  11. craigya's Avatar
    Just checked the vibrate and it does sound a bit weird so it probably is that. Have turned the vibrate off for the time being just in case.
    Will open it up again tomorrow and have a good look!

    cheers
    2011-01-07 12:11 AM
  12. craigya's Avatar
    Hi, had a look inside again, both screws there and all working fine! Hopefully it's sorted now thanks
    2011-01-07 07:41 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD