1. leniows's Avatar
    Hi guys...

    I've read a lot before doing my restore using redsn0w.
    Did save my shsh and used original ipsw 5.1.1.

    I didnt knew that I had to preserve my baseband. I had the 2.0.12 version and now it is 3.0.04.

    The only thing so far strange is that I cant activate my imessage and face time.

    Any way to go back to the older baseband?

    Thanks for ANY help...
    2012-11-07 02:23 AM
  2. 2k1's Avatar
    Take it ya have a 4 or 4s? If so can't downgrade the baseband
    2012-11-07 02:52 AM
  3. leniows's Avatar
    Hi 2k1...
    I have 4s indeed...

    Is there any chance that this baseband update is causing imessage malfunction?
    and is there any test that I can do to confirm my baseband is working properly? or I have to test on a daily basis?

    sorry my bad english...
    2012-11-07 02:59 AM
  4. 2k1's Avatar
    You are the only owner of this phone? What I'm trying to ask this phone was already unlocked? Like ya didn't need to use a gevey for an unlock eh?
    2012-11-07 03:03 AM
  5. leniows's Avatar
    i'm the only owner...
    my iphone is already unlocked by factory... no needed to unlock it ever...
    2012-11-07 03:08 AM
  6. 2k1's Avatar
    Ok then don't know why it's not working everything else does? Internet phone etc...
    2012-11-07 03:10 AM
  7. leniows's Avatar
    yes... working fine...
    calling normally, internet too... the only problem that I noticed is facetime and imessage (waiting activation)
    I'm afraid that baseband cause this...

    Since this baseband 3.0.14 is currently signed by Apple (ios 6.1), I can assume it works around the world... or am I wrong?!
    2012-11-07 03:19 AM
  8. 2k1's Avatar
    Should work don know what it's doing that. Turned airplane on and back off? Or hard reboot tryed that?
    2012-11-07 03:50 AM
  9. leniows's Avatar
    I dont know either...

    Now I just restored again... Lets see what happens...

    I did the following:

    automatically set data
    turned it off and on several times
    logoff from apple account and then login
    restored network settings
    entered "my info"
    turned off, rebooted and then on again
    etc

    don't know what else can I do... I think I'll just wait till tomorrow... Can be my carrier problem too...
    2012-11-07 03:57 AM
  10. tehtarik123's Avatar
    try to activate using wifi... maybe it`ll work..
    2012-11-25 12:34 AM
  11. leniows's Avatar
    hi there...
    i'm back...
    iMessage started working fine. What I did?
    Nothing special... I just waited till next day and tried to activate it again...
    Thanks for all your help!
    =]
    2012-11-25 12:44 AM
  12. 2k1's Avatar
    iMessage has been a pain last couple of days working when it wants to. But glad ya got it all back up and running again
    2012-11-25 12:51 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD