1. vietkool's Avatar
    I am using redSn0w 0.9.6b5 to jailbreak my 3gs 4.2.1 after runnin gto Fash NOR with pinable logo then it freeze there then it reboot back to itune Restore ( the itune logo with USB cable point to).
    Then I use the redSn0w 0.9.6b6 to jb and after go thru all kind of checking and installing it freeze at Flashing Baseband (don't interrupt)
    Please help
    Last edited by vietkool; 2011-01-06 at 04:45 PM.
    2011-01-06 04:42 PM
  2. Simon's Avatar
    How long has it been frozen at flashing baseband?
    2011-01-06 04:49 PM
  3. vietkool's Avatar
    it frozzen for awhile (about 20-30 mins) then it automatically reboot kicked back out to restoring mode ( itune logo and USB cable )I think the phone is bricked or so
    I did use itune to restore current stock firmware and it went for awhile then pop-up error code 1015
    Last edited by vietkool; 2011-01-06 at 05:40 PM.
    2011-01-06 05:36 PM
  4. Simon's Avatar
    Your baseband may be corrupt. You should try restoring to a custom firmware with no baseband in it to see if it can restore fully.
    2011-01-06 05:40 PM
  5. vietkool's Avatar
    where do I download custome FW with no baseband ?
    2011-01-06 05:49 PM
  6. Simon's Avatar
    2011-01-06 05:53 PM
  7. vietkool's Avatar
    I have my mac at home. I am at work now try to fix the phone with pc . Give me the link if you could
    I try the JB again and it stuck at Installing Activation Bundles
    2011-01-06 06:11 PM
  8. Simon's Avatar
    2011-01-06 06:14 PM
  9. vietkool's Avatar
    thnks for the link, I just ran the restore from itune and got a error (21)
    2011-01-06 09:14 PM
  10. Simon's Avatar
    You need to use redsnow 0.9.6rc8 to enter pwned dfu first (point redsnow to a regular 4.2.1 firmware). then you can restore to the custom one in itunes.
    2011-01-06 09:18 PM
  11. vietkool's Avatar
    I think I did restore the custom one in itunes, now everytime plug the iphone in, itune report SIM not supported etc ... now what do I have to do next ? run the redsn0w again with cydia and ipad base band and deativated boxes checked ? then point redsn0w to the regular firmware or the customer one ?
    Can I used redsnow 0.9.6rc8 to do that or I have to use the redsnow 0.9.6b5 and 0.9.6b6
    Last edited by vietkool; 2011-01-06 at 10:02 PM.
    2011-01-06 09:58 PM
  12. Simon's Avatar
    If you dont have a official sim to activate then run redsnow (always point redsnow to regular firmware). Just choose the option to install cydia.

    Before you do that run f0recast and tell me what it says: iH8sn0w.com | Jailbreak your iPod touches and iPhones
    Last edited by Simon; 2011-01-06 at 10:05 PM. Reason: Automerged Doublepost
    2011-01-06 10:05 PM
  13. vietkool's Avatar
    ran f0recast :
    serial 869257xx3nr
    baseband: 06.15.00
    bootloader: 6.4
    model : MC137

    I do have the att SIM card but the account was no longer with att. is it ok to use it for activation and unlock?
    2011-01-06 10:48 PM
  14. Simon's Avatar
    Yes you can use it to get past the emergency screen first. Once past that, run redsnow and choose to only install cydia since you already have the ipad baseband installed.
    2011-01-06 10:50 PM
  15. vietkool's Avatar
    that's what I did before (3 days ago) and I ran into battery drain issue (8% per hour).
    I just activated with att SIM and did Sync the backup to the iphone now it back to normal but NOT unlock yet. Can I use redsn0w 0.9.6rc8 to install cydia ? do I need to check the box Deactivate again?
    Last edited by vietkool; 2011-01-06 at 11:01 PM.
    2011-01-06 10:58 PM
  16. Simon's Avatar
    No just choose install cydia, you shouldnt have battery issues now because you activated with a official carrier sim.
    2011-01-06 11:09 PM
  17. vietkool's Avatar
    got it now. installed cydia and unlocked with ultrasn0w. Now have to watch for the battery issue if there is any
    thanks so much for walk me thru whole process. otherwise i am stuck at error 1015 forever
    2011-01-06 11:25 PM
  18. Simon's Avatar
    2011-01-06 11:27 PM
  19. vietkool's Avatar
    I hve the phone's battery charged up 100% at 5:00 (my time) and now is 5:40, I check the battery, it shows 90% with standby mode. I did not calls or browsing or ..etc ...
    is it normal battery drain for this FW version ?
    When I am at 3.0, battery drain 5% for 7hrs in standby mode.
    2011-01-07 01:43 AM
  20. Simon's Avatar
    Well we have ruled out hactivation battery drain since you used a official sim. Other factors can be restoring from a backup after a restore or something may be wrong with your battery.
    2011-01-07 02:10 AM
30 12
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD