1. evo12's Avatar
    Here's the story. Bought an original, first release 8gb iPhone from a friend who used it locked to Cingular's network. He switched to Sprint last week.

    I unlocked it today using iTunes 7.6.1.9 and ziphone 2.6b. Everything works fine, I can make calls and such on the T-Mobile network. However, I can't connect to iTunes. When I connect, this comes up.



    I am afraid to do either option. Any ideas?

    Also, on a side note, my contact list on my sim is missing on the iPhone but when I reinsert the SIM into my old phone, a Blackberry Pearl, it's all there. I know for a fact that the numbers are saved to the SIM. Any idea how to retrieve these numbers or do I have to manually enter them into the iPhone?
    2008-03-21 01:49 PM
  2. desepticon's Avatar
    set up as a new phone
    -----------------------------------------------------------
    My brother was eaten by wolves on the NJ Turnpike.
    2008-03-21 01:53 PM
  3. evo12's Avatar
    Thanks desepticon! Sorry, I guess i'm just really afraid of ibricking.

    Edit: mods can delete/lock thread.
    2008-03-21 01:57 PM
  4. AotW's Avatar
    Just set it up as a new phone.

    For transfering your phone numbers from your sim to your phone, there is a program on installer called simport.

    Add http://sleepers.net/iphonerepo (Big Bosses repo source) to your installer sources, download Simport to your phone, it will install itself.

    You are ready to go.

    After transfering your phone numbers to your phone, sync with iTunes- you can store your numbers in iTunes and if you have to restore your phone for some reason you wont have to do the simport thingy again.
    If I could help you with my answer give me a
    2008-03-21 02:03 PM
  5. desepticon's Avatar
    oh right. thats what that sim import thing is called.
    -----------------------------------------------------------
    My brother was eaten by wolves on the NJ Turnpike.
    2008-03-21 02:10 PM
  6. evo12's Avatar
    Trying to find Simport now. Also, I can't seem to add any of my iTunes library music files to the iPhone? Anyone know the cause of this and how to fix it?
    2008-03-21 02:56 PM
  7. desepticon's Avatar
    what happens when you try to sync?
    -----------------------------------------------------------
    My brother was eaten by wolves on the NJ Turnpike.
    2008-03-21 02:58 PM
  8. evo12's Avatar
    My bad, I had to go to "manual sync". I'm really sorry guys, i've been away from iTunes for a very long time so this is the relearning curve.

    Simport doesn't seem to be on Big Bosses Repo Source.
    2008-03-21 03:03 PM
  9. AotW's Avatar
    Trying to find Simport now. Also, I can't seem to add any of my iTunes library music files to the iPhone? Anyone know the cause of this and how to fix it?
    Just go to ALL PACKAGES and scroll down to SimPort, anyway there is a program called iSim you could try this too.

    About the music, just click on the iPhone icon in iTunes, go to Music and check the box which says sync music and select your options below.

    Hope that helps.
    If I could help you with my answer give me a
    2008-03-21 03:03 PM
  10. evo12's Avatar
    Just go to ALL PACKAGES and scroll down to SimPort, anyway there is a program called iSim you could try this too.

    About the music, just click on the iPhone icon in iTunes, go to Music and check the box which says sync music and select your options below.

    Hope that helps.

    Thanks, I was searching BigBoss, turns out SimPort is from iClarified. I got the music on.

    Regarding Simport and every other application I tried to add for that matter, I got a "Main Script Execution Failed!" error when I tried to install. Any idea on the cause and remedy of this?

    I might add, i'm on WiFi, not EDGE network since I still need to reactivate my data plan/tzone plan
    2008-03-21 03:11 PM
  11. AotW's Avatar
    Try iSim, it works too.

    You find it in the "Productivity" category.

    About the main script execution error, make sure you have the latest BSD subsystem installed!
    If I could help you with my answer give me a
    2008-03-21 03:16 PM
  12. evo12's Avatar
    Ahh, I thought I updated the BSD subsystem but apparently I didn't. That was the problem.

    I just imported everything! Thanks again to everyone for the help!
    2008-03-21 03:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD